Úvod Novinky Vzdělávání seniorů v rámci projektu „Senioři komunikují“

Vzdělávání seniorů v rámci projektu „Senioři komunikují“

Poslední kurz v pořadí již třetího ročníku projektu „Senioři komunikují“ uzavřel letošní školení seniorů na trutnovské průmyslovce.
Vzdělávání seniorů v rámci projektu „Senioři komunikují“

Foto z kurzů „Senioři komunikují“

V týdnu od 19. do 23. 10. 2009 proběhl v tomto roce ve Střední průmyslové škole, Trutnov, Školní 101, poslední kurz v rámci projektu Nadačního fondu manželů Livie a Václava Klausových nazvaném „Senioři komunikují“.

Celkem 30 seniorů dostalo v průběhu června a října příležitost zdarma absolvovat 14 hodinový kurz, který se skládá z 12 hodin výuky na PC, 1 hodiny výuky používání platebních karet a 1 hodiny výuky používání mobilních telefonů. V rámci kurzu se senioři naučili obsluhovat počítač s operačním systémem Windows, komunikovat prostřednictvím elektronické pošty a napsat jednoduchý dopis v textovém editoru. Jak používat platební kartu nebo mobilní telefon, jim předvedli a vysvětlili pracovníci trutnovských poboček T-Mobile a České spořitelny.

Po skončení kurzu mohou senioři dále využívat počítač umístěný v prostorách trutnovské knihovny, který poskytl Nadační fond manželů Livie a Václava Klausových.

Zájem o tyto kurzy je mezi seniory velký a každoročně se přihlásí několikanásobně vyšší počet zájemců, než který je možné do kurzu zařadit. V případě, že bude projekt „Senioři komunikují“ pokračovat i v příštím roce, pokusíme se opět kurzy získat do našeho města.

Reportáž o kurzech natočená televizí JS...

Logo Nadačního fondu manželů Livie a Václava Klausových

Partneři projektu:

Logo T-Mobile Logo Nadace České spořitelny

Akce dokumentů

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY