Úvod Novinky Třetí ročník kurzů pro seniory na trutnovské průmyslovce

Třetí ročník kurzů pro seniory na trutnovské průmyslovce

O třetím ročníku kurzů na počítači pro seniory v trutnovské průmyslovce v rámci projektu „Senioři komunikují“ financovaného Nadačním fondem manželů Livie a Václava Klausových.
Třetí ročník kurzů pro seniory na trutnovské průmyslovce

Foto z kurzu „Senioři komunikují“

Již třetím rokem vzdělává trutnovská průmyslová škola seniory v kurzech zaměřených na základní obsluhu počítače a používání mobilního telefonu a platební karty. Tyto kurzy jsou seniorům nabízeny zdarma v rámci projektu „Senioři komunikují“, který je financován Nadačním fondem manželů Livie a Václava Klausových.

V rámci 12 hodin se senioři naučí základní obsluhu počítače v operačním systému Windows, komunikovat prostřednictvím elektronické pošty a napsat dopis v textovém editoru. V navazujícím dvouhodinovém bloku je pak pracovníci trutnovský poboček T-Mobile a České spořitelny naučí základům používání mobilního telefonu a platební karty.

Všichni účastníci kurzu obdrží příručku a po jeho absolvování získají osvědčení. Po skončení kurzu mohou dále využívat počítač umístěný v prostorách trutnovské knihovny, který poskytl Nadační fond manželů Livie a Václava Klausových před dvěma lety.

„Opětovný úspěch ve výběrovém řízení Nadačního fondu manželů Livie a Václava Klausových na pořádání kurzů v rámci projektu „Senioři komunikují” nás velmi těší. V rámci Královéhradeckého kraje jsme uspěli jako jedna ze dvou organizací. Zafinancovány jsou tři kurzy, dva nyní a jeden v říjnu. Zájem seniorů předčil všechna naše očekávání, do kurzů se přihlásilo více než 90 účastníků. Takový zájem nás samozřejmě velmi těší. Na druhou stranu je nám líto, že nemůžeme všechny aktivní seniory se zájmem o tyto oblasti uspokojit.”, řekl ředitel Střední průmyslové školy, Trutnov, Školní 101 Ing. Vladislav Sauer.

Logo Nadačního fondu manželů Livie a Václava Klausových

Partneři projektu:

Logo T-Mobile Logo Nadace České spořitelny

Akce dokumentů

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY