Úvod Novinky Projekt „Počítačové sítě ve škole“

Projekt „Počítačové sítě ve škole“

Ve Střední průmyslové škole, Trutnov, Školní 101 se budou od října 2011 vzdělávat pedagogové z celého kraje v počítačových sítích s využitím e-learningových výukových materiálů Cisco Networking Academy.
Projekt „Počítačové sítě ve škole“

Ilustrační obrázek

V říjnu 2011 začíná SPŠ Trutnov realizovat projekt „Počítačové sítě ve škole“ v rámci projektů s využitím finančních prostředků z Evropské unie a státního rozpočtu České republiky. Projekt je zaměřen na další vzdělávání pedagogických pracovníků základních a středních škol královéhradeckého kraje a bude probíhat 15 měsíců.

Každá škola dnes provozuje počítačovou síť a vyučuje žáky v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jak ale správně navrhnout počítačovou síť, jak ji zabezpečit, spravovat nebo optimalizovat její provoz? Právě tyto znalosti přináší tento projekt s využitím e-learningových výukových materiálů Cisco Networking Academy, které v současnosti celosvětově využívá více než 1 milion zájemců. V rámci projektu budou tyto výukové materiály doplněny a upraveny pro podmínky výuky a využití počítačových sítí ve školách. Vzniknou celkem 4 kurzy (Základy počítačových sítí, Routování, Přepínání a WAN sítě) s důrazem na získání nejen teoretických znalostí, ale zejména praktických zkušeností a jejich procvičení.

Výstupem projektu bude proškolení minimálně 40 pracovníků škol, zpracování výukových materiálů a doplnění vybavení školy pro realizaci kurzů. Výhodou pro zapojené účastníky bezplatných kurzů bude dostupnost kurzů v regionu a možnost kvalitní výuky s velkým podílem praktických cvičení. Výuka bude probíhat na kvalitně vybavené laboratoři počítačových sítí na SPŠ Trutnov pod vedením zkušených lektorů s dlouholetou praxí s výukou počítačových sítí i budováním a provozem ICT ve školním prostředí.

Další informace o projektu a možnost registrace zájemců ze škol budou postupně zveřejňovány na portálu http://www.odborne-vzdelavani.cz.

Jan Nymš, koordinátor projektu, správce sítě

 

Loga projektů ESF

Akce dokumentů

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY